Jadralni izleti

Želite, da so tokrat počitnice zares posebne? Potem se podajte na jadralni izlet, ki se ga boste z veseljem še dolgo spominjali. 

Jadralni izleti so iz Vodic, ki je tako blizu Biograda na Moru na severu, kakor Šibenika na jugu.

Trije razlogi za jadralni izlet

Trije razlogi za jadralni izlet

Tukaj so trije razlogi, zakaj je prav ta izlet edinstvena izkušnja, ki je ni mogoče doživeti nikjer drugje na Jadranu:

Jadrali boste na regatni jadrnici. Ta tekmovalna barka je kot Ferrari med jadrnicami. Dejansko je lahko hitrejša od vetra. A najbolje je to, da jo boste lahko poskusili voziti sami in občutili kako se odziva na vsak vaš gib.

Kar želite to dobite. Izlet bomo prilagodili vašim željam. Lahko izberete adrenalinsko jadranje med katerim boste navdušeno vriskali ali pa ležeren izlet, kjer se boste popolnoma sprostili ob zvoku vetra in valov.

Jadrali boste med otoki šibeniškega arhipelaga, ki velja za enega izmed najzanimivejših in najlepših na Jadranskem morju. Tudi če izberete najkrajši 2-urni izlet boste med jadranjem opazovali dve avtentični dalmatinski mesteci na bližnjem otoku Prvić, trdnjavo Sv. Nikola sredi morja in otok ter mestece Zlarin. Naš skipper pa vam bo razodel lokalne skrivnosti in zanimivosti.

Izbirate lahko med tremi različno dolgimi izleti:

  • 2 urni izlet, minimalno 4 osebe
  • 4 urni izlet, minimalno 4 osebe
  • 6 urni izlet, minimalno 4 osebe

Pogosto zastavljena vprašanja

Pogosto zastavljena vprašanja

Je jadralni izlet primeren za vso družino?

Vsekakor. Izlet je primeren tako za odrasle kot za otroke in pogosto so prav otroci tisti, ki najbolj uživajo. 

Kako naj rezerviram, če pa vetrovni pogoji za željen termin še niso znani? Kaj če ne bo vetra?

Vetrovni pogoji v Vodicah so običajno primerni za jadranje. Seveda pa vsak dan preverjamo vremensko in vetrovno napoved. V primeru, da ta zgleda slabo, vas kontaktiramo in se dogovorimo za nov termin. Žal rezervacija ni 100% garancija, da boste tisti dan tudi jadrali, saj imamo opravka z naravo, ki se včasih odloči biti muhasta.

Koliko ljudi lahko gre skupaj na izlet?

Na jadrnici je prostora za 7 oseb in skipperja.

Je jadranje na regatni jadrnici lahko nevarno?

Ne, saj v primeru premočnega vetra ne izplujemo. Tudi če se veter nenadoma okrepi med izletom, naš skiper skrajša ali spusti jadra in vas s pomočjo motorja varno pripelje nazaj. Jadrnice so izjemno varna plovila, saj se zaradi težke kobilice praktično ne morejo prevrniti, dokler so v izkušenih rokah.

Ali je poskrbljeno za rešilne jopiče?

Da, na jadrnici je vedno dovolj jopičev za vse prisotne.

Se lahko med izletom skopamo?

Žal to ni mogoče med dvournim izletom, med daljšima dvema pa se je mogoče dogovoriti za postanek s kopanjem. Pri tem prosim upoštevajte, da ima glede postanka zadnjo besedo skipper, saj so vetrovni pogoji lahko neprimerni za sidranje in se v tem primeru kopanje preskoči. Varnost je namreč vedno na prvem mestu.

Je med izletom možen postanek za kosilo?

Med daljšima izletoma se je mogoče dogovoriti za postanek za malico oz. kosilo. Predhodno se lahko dogovorimo tudi za obisk okusne divje restavracije do katere je mogoče le po morju. Kosilo tam je svojevrstno doživetje.

Kaj naj vzamemo s seboj na izlet?

Nujno vzemite sončno kremo in dovolj vode. Kljub temu, da vam zaradi vetra pogosto ne bo vroče, je sonce še vedno enako močno. To pomeni, da boste hitro opečeni ali dehidrirani, če ne boste vzeli kreme in vode. Seveda lahko vzamete še druge stvari, ki jih želite imeti s seboj.

Ali je možno organizirati izlet tudi za manj kot 4 osebe?

Ja, je mogoče, a se vseeno plača enako, kot da bi bili 4, saj je to minimalna cena izleta.

Prijavni obrazec